Żywienie zbiorowe

 

 

Oferujemy Państwu pełną obsługę w zakresie żywienia zbiorowego. Jesteśmy w stanie w profesjonalny sposób realizować nawet najbardziej nietypowe i duże zamówienia.

Organizujemy żywienie zbiorowe dla:

 

  • służby zdrowia 

  • zakładów pracy,

  • szkół i przedszkoli, stołówek,

  • placówek żywienia zamkniętego.

Nasza firma dokłada wszelkich starań, aby przygotowywane przez nas posiłki były urozmaicone i zgodne z normami dietetycznymi dostosowanymi do wieku odbiorcy, w tym dzieci i młodzieży. Wszystkie nasze potrawy przygotowywane są ze składników wysokiej jakości, pochodzące od sprawdzonych dostawców.
Doświadczenie naszego personelu kuchennego pozwala na samodzielne przygotowywanie wszystkich posiłków od podstaw.
Jadłospisy przygotowywane są zgodnie z wytycznymi IŻŻ, uwzględniając odpowiednie zapotrzebowanie na składniki odżywcze oraz kaloryczność.
Posiłki dostarczamy własnym transportem dostosowanym do przewozu żywności, zgłoszonym i odebranym przez PSSE w Ostrołęce.
Firma wpisana jest do Rejestru Zakładów Podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej pod nr …..

 

ŚNIADANIA

Podawane są w sposób gotowy lub w postaci artykułów składających się na śniadanie, w tym m.in. pieczywo ciemne, razowe, wędliny wysokogatunkowe, różne rodzaje serów, dżemy, pasty, pasty rybne, jajeczne, pasztety pieczone, twarogi. Do zup mlecznych dodajemy płatki, zacierki,  itp.

 

DRUGIE DANIE

Drugie dania mięsne przygotowujemy wyłącznie z mięsa klasy 1. Mięso dostarczane jest codziennie do Restauracji. Dania mięsne w naszej firmie są duszone i pieczone są piecu konwekcyjnym. Poprzez program pieczenia z parą jakość mięs jest nieporównywalna pod każdym względem. Do dań jarskich używamy wyłącznie składników pochodzących od sprawdzonych dostawców, nie używamy wzmacniaczy smaku (glutaminian sodu) tylko przyprawy naturalne

 

ZUPY

Zupa to podstawa każdego dnia – przygotowywana codziennie rano. Bazą naszych zup jest wywar drobiowo – warzywny, uzależniony od menu. Używamy tylko warzyw od stałego dostawcy.

 

KOMPOTY

Przygotowywane na bazie owoców sezonowych, a w okresie zimowym na bazie mieszanek kompotowych.

 

PODWIECZORKI

Wszystko produkowane z naturalnych składników: budyń, kisiel, galaretki własnego wyrobu oraz owoce suszone bez cukru, pieczywa chrupkie, trzy zboża, ciasta z domieszką mąki razowej, owoce sezonowe. Zwracamy szczególną uwagę, aby menu było urozmaicone i rozwijało zdrowe nawyki żywieniowe dzieci.